BOMBAHÍR

PÁRATLAN OLDAL - LXVII. évfolyam, 13. szám, 2023. március 31.

„Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt, aki az Európai Tanács március 23-i üléséről adott tájékoztatást – tájékoztatta a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága március 27-én az MTI-t.

Az államfő kiemelt figyelmet fordít Magyarország európai és nemzetközi kapcsolatrendszerének erősítésére, ennek keretében kapott tájékoztatást a miniszterelnöktől az európai állam- és kormányfők múlt heti üléséről, amelyen az Ukrajnában dúló háború volt az egyik legfontosabb téma – közölték. Az államfő és a miniszterelnök egyetértettek abban, hogy Magyarország legfontosabb érdeke a mielőbbi béke. Megállapodtak abban, hogy a jövőben rendszeresen beszámol a miniszterelnök az Európai Tanács ülésén történtekről.”

A sokatmondó kommünikéből kimaradt, hogy a találkozó légköre mindvégig őszinte és baráti volt. A felek kifejezték elégedettségüket, hogy a bonyolult nemzetközi helyzetben is ugyanazon a nyelven beszélnek. Megállapították továbbá, hogy a jövőben esetleg felmerülő vitás kérdések a kölcsönös bizalom jegyében négyszemközti találkozókon tisztázhatók.

Figyelemre méltó, hogy Orbán Viktor az előző heti zsúfolt programja ellenére ilyen nagy útra vállalkozott. Arról nincs hír, hogy a miniszterelnök milyen kísérettel és járművel érkezett a találkozóra.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024