NÁCIZNAK

PÁRATLAN OLDAL - LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.

„Zsidó származású vagyok. A holokauszt idején 600 ezer magyar zsidót, köztük néhány rokonomat, megölték a nácik. És akkor jön valaki, akit Sarvamaanak hívnak, és engem, egy holokauszt-túlélő fiát nácinak hív” – kezdte beszédét az Európai Parlament (EP) január 17-i ülésén Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője (Magyar Nemzet). A politikus Petri Sarvamaa finn EP-képviselőre, az Európai Néppárt tagjára utalt, aki kezdeményezte, hogy függesszék fel a magyar kormány szavazati jogát az Európai Tanácsban, majd egy interjúban úgy fogalmazott: „Ha megnézzük a Fidesz narratíváját az évek alatt, főleg a választások előtt, akkor tényleg találunk némi hasonlóságot a nácik narratívájával” (rtl.hu, január 13.).

Mit is mondott többek között Orbán Viktor Tusnádfürdőn 2022. július 23-án? „Van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel. Na, az kevert fajú világ. És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keverednek össze egymással: mozognak, munkát vállalnak meg átköltöznek. Ezért például a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem egész egyszerűen a saját európai otthonukban élő népeknek vagyunk a keveréke. És amikor szerencsés a csillagállás, és jó a széljárás, akkor ezek a népek ráadásul egy ilyen hungaro-pannon mártásban össze is olvadnak, egy saját, új európai kultúrát hozva létre. Ezért harcoltunk mindig. Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni...”

„Ma a helyzet az, hogy a folyamatosan Európa felé mozgó iszlám civilizáció belátta, hogy a Magyarországon keresztül vezető útvonal éppen a nándorfehérvári hagyományok miatt nem alkalmas arra, hogy azon keresztül küldje föl az embereit Európába. (...) Nemcsak délről, hanem majd nyugatról is védekeznünk kell, illetve eljön majd az idő, amikor onnan a hozzánk érkező keresztényeket valahogyan be kell fogadnunk, és be kell illesztenünk az életünkbe. Ilyen volt már, és akiket meg nem akarunk beengedni – Schengen ide, Schengen oda –, a nyugati határainknál majd meg kell állítani. De ez nem a mostani feladat, nem a mi életünk feladata. Nekünk csak az a dolgunk, hogy fölkészítsük a gyerekeinket arra, hogy képesek legyenek ezt megtenni…” (Miniszterelnöki Kabinetiroda).

Mit üzent Deutsch Tamás barátja és főnöke a soha nem létező Soros-tervvel és az országot elárasztó Soros-plakátok rengetegével? A lakájmédiája által Soros György nevéhez minduntalan jelzőként hozzáfűzött tőzsdespekuláns szó hangsúlyozása milyen időket idéz? Az ősellenség helyére mára a fia került a plakátokra.

Kérdezem a holokauszt-áldozatokra, köztük saját családja tragédiájára emlékeztető Deutsch Tamást: nem fogalmazott elég árnyaltan a finn EP-képviselő?

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
LXVII. évfolyam, 37. szám, 2023. szeptember 15.
Élet és Irodalom 2024