Megyesi Gusztáv

Tovább

Az MTI jelenti, hogy a Jobbik elnöke föl van háborodva, mert amikor a múlt héten Londonban járt fórumot tartani a kint dolgozó magyaroknak, de az ellentüntetők megakadályozták ebben, a nagykövetség semmit se tett, még egy állásfoglalást sem adott ki. Ugyanakkor a Jobbik elnöke elégedett a londoni rendőrökkel, akik „végig tudták, hogy az ellentüntetők és a Jobbik-szimpatizánsok közül ki a csőcselék, és ki az, aki egy békés rendezvényt szeretne látni”.

Tovább

Tovább

Most, hogy az ország a májusban induló Magyar Krónika száz darab potenciális kormánypárti szerzőjén szórakozik, értetlenségünknek kell hangot adnunk a gúnyolódást illetően. Főleg annak tükrében, hogy az ország túlélt már egy NENYI-t, egy Nemzeti Hitvallást, cca. háromezer darab Alaptörvény asztalát, valamint egy Schmitt Pált, úgyhogy igazán nincs mit csodálkozni az újabb szellemi ajándékon, amely mintegy esszenciáját adja az eddigieknek.

Ha valaki esetleg most ébredt volna fel téli álmából az országos derű okozta zajra, röviden jelezzük, hogy Kerényi Imre, aki legújabb keresztségében a kormányportál tanúsága szerint fölvette „a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott” titulust, Bayer Zsolttól kezdve Matolcsy Györgyön, Deutsch Tamáson, Orbán Viktoron és Orbánné Lévai Anikó jogászon át Pálffy Istvánig, „szellemi életünk meghatározó személyiségeit” kérte fel az évi mintegy százmillió forint közpénzbe kerülő és tízezer példányban terjesztett lap szerzőinek. 

Tovább

Tovább

Tovább

Ha minden igaz, akkor Csepelen lesz a főváros szegénytemetője, ott ássák majd el a rokonok mindazokat, akik szégyenteljes módon semmire se vitték az életben, így a családra se hagytak egy fillért sem. A terv annyira előrehaladott stádiumban van, hogy a temetkezési vállalat már számokat is mond, e szerint az új esztendőben 2380 ingyenes temetés lesz, ebből 452 koporsós, a többi urnás.

Az ünnepekre készülő olvasó tavasz óta tudja már, hogy a kormány halottat temetetlenül egyet sem hagy, annak idején mi magunk is írtunk róla. Ami azonban nem annyit tesz, hogy ezután már nyakra-főre lehet ingyen temetkezni közpénzen. A törvény értelmében az önkormányzat ingyen sírhelyet, koporsót vagy urnát, valamint fakeresztet ad a rászorulónak, ám a vertikum többi pontján az elhunyt családjának kell helytállnia. Nem teljes vertikumról van szó természetesen, az elhunyt boncolását, például, egyelőre még nem a família végzi, ellenben a család mosdatja, öltözteti, majd szállítja a sírig, amit aztán az is hantol be.

Ezt eddig is tudtuk, arra azonban csak most derült fény, hogy az állami gesztus csomagban értendő. Értve ezen, hogy a vertikum egyetlen pontján sem szabad eltérni az önerőtől: özv. Sántháné nem teheti meg, hogy december elején, a fagyok beálltával három nap rendületlen, de eredménytelen ásás után átengedi a munkát egy sírásónak, fizetségért persze, netán túlsúlyos párját bérkocsival hozatja a ravataltól a sírig, mert akkor ugrik az ingyenesség, és máris jön a számla mint hagyatéki teher. Miképpen nagyon rosszul jár az is, aki a halála előtt mindenét elveszítette, viszont korábban még futotta házastársának rendes sírhelyre, tudniillik a rátemetés is kizáró ok, mint ahogyan a hozott fakereszt is.

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Vidám és többségi pedagógusokat akar látni a tévében Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár. Nemrégiben konferenciát rendezett az oktatáskutató intézet Médiatudatosság az oktatásban címmel, s ennek tapasztalatait összegezve az államtitkár asszony elmondta: „…kívánatos volna,  hogy a közmédiumok olyan pedagógusképet sugározzanak, amely meghatározó, többségi, amely azokat a pedagógusokat mutatja be, akik értéket közvetítenek, amelyek a jó célokat szolgálják, s nem mindig az ellentmondó, a kritizáló, a fanyalgó arcát mutatják be annak a pár száz pedagógusnak, akik mindig is voltak, vannak és lesznek”.

Tovább

Tovább

Tovább

Áll a bál a legújabb nyelvvizsgabotrány miatt, bár nem egészen érteni, hogy miért. Mint ismeretes, a hatóságoknak többéves kemény munka után titkosszolgálati eszközök bevetésével sikerült leleplezniük azt a maffiát, amely gyakorlatilag a kilencvenes évek óta manipulált a nyelvvizsgapapírokkal, értve ezen, hogy a vizsgázóknak 300 és 550 ezer forint közötti összeg fejében megmondták előre a kérdéseket, sőt, minthogy a 602 gyanúsított között a nyelvtanárokon kívül 58 rendőr, 24 katasztrófavédelmis és 20 büntetés-végrehajtási dolgozó is található, kidolgozták nekik a helyes válaszokat is. A rendszer hibátlanul működött, hatékonysága a nemzeti együttműködési rendszer már-már tökélyre fejlesztett, legkiválóbb akcióit idézte, csak ez esetben nem földet, trafikot, minisztériumi tanácsadói állásokat osztogattak, hanem felsőfokú angol nyelvvizsgapapírokat, amire egyre nagyobb a társadalmi igény.

Tovább

Tovább

Rendkívüli ülést hívtak össze Baktalórántházán, hogy a képviselőtestület tiltakozó határozatban ítéljen el egy újságcikket. Nemrég a Népszabadságban Kácsor Zsolt írt egy rövid tárcát abból az alkalomból, hogy miközben az egész kormánypárti apparátus Bajnai Gordont maffiafőnöközi, mert még tavasszal együtt volt látható egy fényképen bizonyos Kis Görbe becenevű, orgazdaságért elítélt, kétes hírű vállalkozóval, addig Kövér László házelnök Baktalórántházán a település vezetőivel együtt ünnepelte a várossá válás huszadik évfordulóját.

Tovább

Tovább

Föllélegezhet az ország, bravúros akcióval sikerült megakadályozni az évszázad feltehetően legsúlyosabb terrorcselekményét: a készenléti rendőrség elfogta és megbilincselve előállította Póka Lászlót, aki „terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettével megalapozottan gyanúsítható”.

Ha a nyájas olvasónak esetleg ismerős a név, akkor az azért van, mert nevezett gyanúsított már hetek óta tüntet a devizahitelesek egy csoportjának az élén, a kilakoltatások leállítását és a becsapott emberek kártalanítását követelve, s miután úgy látta, hogy társaival nem kap megnyugtató választ, több formában is kilátásba helyezte, hogy újabb demonstráció keretében az Oktogonon kalapáccsal fogja betörni valamelyik bankfiók kirakatát.

Tovább

Tovább

Egy hónapra eltiltottak a dohánytermékek árusításától egy szolnoki trafikost, mert kiszolgált egy tizennyolc éven aluli fiatalembert. Önmagában ez még nem volna hír, a fogyasztóvédelmi felügyelőség az elmúlt két hónapban 123 esetben buktatott le hasonló okokból nemzeti trafikost a próbavásárlások során, ám ez a fiatalember 215 centiméter magas volt, és a jelen lévő vásárlók szerint legalább 23 évesnek nézett ki.

Holott a valóságban pontosan 17 éves és 11,5 hónapos volt, azaz két hét hiányzott a nagykorúság eléréséhez.

Tovább
Élet és Irodalom 2024