Megyesi Gusztáv

Tovább

A szegedi rendőröknek nem kis erőfeszítéssel sikerült végre elkapniuk és ártalmatlanná tenniük H. Henrietta 24 éves, nyolcvanszázalékos rokkant koldust, aki a delmagyar.hu hírportál beszámolója szerint a Rókusi körúti Tescóban ételmaradékot kért el az egyik távozó vendégtől, majd az ételmaradékot meg is ette. A rendőrség 50 ezer forintra büntette a magáról megfeledkezett nőt, s meg kell mondani, még igen humánusan járt el a büntetés kiszabásakor, hiszen a későbbi tanúvallomásokból kiderült, hogy egyáltalán nem hirtelen felindulásról volt szó, hanem a nő nagyon is előre megfontolt szándékkal, kifejezetten azért lépett be az étterembe, hogy ételmaradékot kérjen.

Tovább

Tovább

„Alighogy elhagytuk Gyöngyöst, mondja Komjáthi Imre, az éhségmenet egyik szervezője, a csapat mellett lelassított egy szürke színű kombi BMW (alapáron közel 20 millió forint), leengedték az ablakot, s azzal a felkiáltással, hogy ne éhezzél, megdobták egy csupasz zsemlyével Tóth Imit. Utána, ahogyan jöttek, el is tűntek.”

Nem azért idézzük ezt a részt az Északonline portálról, hogy tudom is én haragot ébresszünk az olvasó szívében, vagy hogy kioktassuk az éhségmeneteket nem kedvelő BMW- és nem BMW-tulajdonosokat arról, hogy zsemlyével sem illik dobálózni, sőt semmilyen cereáliával, hiszen abban benne van a látványpék verítéke.

Tovább

Tovább

Tovább

Pár napig úgy volt, hogy újabb hőse lesz az országnak. Mint ismeretes, a miniszterelnök, úgy is, mint a nemzet spirituális és erkölcsi vezetője pártelnöki minőségében arra kérte a kormánypárti polgármestereket és helyetteseiket, hogy amennyiben jutalmat vettek föl tavalyi megfeszített és eredményekben gazdag munkájuk után az önkormányzatuktól, akkor azt haladéktalanul fizessék vissza, vagy ajánlják föl jótékony célra, mert nagyon nem járja, hogy miközben csökken a GDP, a polgármesterek dőzsölnek.

Tovább

Tovább

Onnan lehet tudni, hogy új év van, hogy a Nemzet Színészei megint nem kapták meg a pénzüket. Tizenkét művészről van szó, akiknek havi 500 ezer forint jár az államtól, ám a jelek szerint januári juttatásukat csak márciusban folyósítják. Már mindjárt az elején le kell szögezni, hogy nem azért nem kapták meg a pénzüket, mert kiderült róluk, hogy nem elég nemzetiek, hanem mert a jogszabály szerint a pénzt csak az új esztendőre vonatkozó támogatási szerződés alapján lehet folyósítani, márpedig az idei szerződéseket csak a napokban kötik meg.

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Az már biztos, hogy jól zárul ez az év is. A jelentések szerint november végén Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár ünnepélyes keretek között átadta a Gyulához tartozó Dénesmajor és a romániai Nagyzerind közötti, uniós támogatásból épült, mintegy 700 millió forintba kerülő utat. Az államtitkár, miként a gyulai polgármester is, avatóbeszédében Trianont emlegette, ezek szerint az átadott szakasszal megszűnt a békediktátum által okozott versenyképességi hátrányunk, végre sikerült 92 év igazságtalanságát helyrehozni.

Mármost tudni kell, hogy az avatóünnepség után az utat betontömbökkel és sorompóval zárták le, ugyanis sehová se vezet: minthogy Románia nem tagja a schengeni övezetnek, határátkelő nélkül nem használható a két országot összekötő út, márpedig határátkelő nem épült; más kérdés, hogy ha épült volna, akkor se lehetne használni, mert a magyar úthálózattal nagyon rossz minőségű út köti össze, kényesebb autó azon végig nem tud menni.

Tovább

Tovább

Tovább

Nagyszabású orvostiltakozás volt bejelentve keddre Budapesten és néhány vidéki nagyvárosban, csak éppen az orvosok nem jelentek meg. Amint az Magyarországon egyáltalán nem kapott nyilvánosságot, a négy visegrádi ország egészségügyi szakszervezetei több százezer embert megmozgató demonstráción akarták felhívni a figyelmet az ágazat gondjaira s az alacsony bérekre, azt kérvén a magyar kollegáktól is, hogy tűzzenek ki jelvényt a köpenyükre, tartsanak flash mobot, villámcsődületet, osztogassanak szórólapokat, rendelés előtt pedig menjenek ki pár percre a váróba elmondani a betegeknek, hogy kevés a pénz, miáltal „a betegellátás feltételei ellehetetlenülnek”.

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább
Élet és Irodalom 2024