Nimbu

PRÓZA - TÁRCATÁR - LXVII. évfolyam, 24. szám, 2023. június 16.

Két héttel ezelőtt Feri megszólította a kutya gazdáját. A kutyáról kérdezett, a gazdája pedig válaszolt. Aznap is a világoskék kardigán volt rajta, és a válasza is világoskék volt, könnyed és áttetsző. A kutyát hívta. Nimbu, gyere ide! Milyen furcsa név, jegyezte meg Feri. Jelent valamit? A világon semmit, felelte a kutya gazdája. Kortyolt a műanyag palackból, aztán elköszönt, a kutya nyakára kattintotta a pórázt, és lesietett a rézsűn. Azóta mindennap rámosolyog Ferire, mielőtt leül a padra, de újra beszélgetniük még nem sikerült.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 51–52. szám, 2023. december 21.
LXVII. évfolyam, 48. szám, 2023. december 1.
LXVII. évfolyam, 44. szám, 2023. november 3.
Élet és Irodalom 2024