V

PRÓZA - TÁRCATÁR - LXVII. évfolyam, 48. szám, 2023. december 1.

A patkányok tűntek el először. A kövek még csillogtak a folyómederben, a halak fontoskodtak a hátramaradt pocsolyákban, a sirályok piszkálták a szikkadó agyagot, a patkányok viszont már elindultak. A lakótelepen azt beszélik, észak felé mentek, felhőként gomolyogtak végig a földeken, megmászták a középhegységet, átkeltek a Tátra vonulatán, aztán továbbfutottak, közben nem restellték lerágni a gabonát és a gyümölcsöt, a szabadon tartott lovak és szarvasmarhák lábát, fülét sem kímélték, és jaj volt annak a csecsemőnek, akit az anyja a kertben felejtett. A patkányok csak mentek, azóta talán már a tengert is elérték. Nem hiányoznak, de azért jobb lett volna, ha nem mennek el.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 51–52. szám, 2023. december 21.
LXVII. évfolyam, 44. szám, 2023. november 3.
LXVII. évfolyam, 40. szám, 2023. október 6.
Élet és Irodalom 2024