Feszt

PRÓZA - TÁRCATÁR - LXVII. évfolyam, 44. szám, 2023. november 3.

Amikor ott voltam, anya elmagyarázta, hogy a feszületgyárban azért nincs büdös, mert ez egy összeszerelő üzem. Egy másik gyárban fröccsöntik a krisztusokat, és máshonnan hozzák a szegeket és a töviskoszorúkat is. A falak mentén ládákban állnak a kisebb-nagyobb keresztek, fenyőből, tölgyből vagy cseresznyefából, és minden típusnak saját krisztusa van, amit hozzá kell illeszteni és rá kell szegezni. A nagyobb krisztusokat a szegek mellett ajánlatos ragasztani is. A ragasztónak, így mondta anya, erős szaga van, ezért a ragasztást egy külön szobában csinálják. Azt a szobát nem mutatták meg nekem, de azt hiszem, ott nagyon büdös lehet, mert aki hosszabban bent maradt, az mind rettentően sápadt volt, amikor visszajött.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 51–52. szám, 2023. december 21.
LXVII. évfolyam, 48. szám, 2023. december 1.
LXVII. évfolyam, 40. szám, 2023. október 6.
Élet és Irodalom 2024