Múmiapor

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 51–52. szám, 2023. december 21.

Katicára harapni szerinted mit jelent? Mit ír az Álmoskönyv? Mondd, ha már úgyis arra jársz, csillagom. Na és mit vált ki? Rutinos undort, vagy némi örömre való képességet is? Gondolj csak bele. Sétálsz egy lombos, hűs nyári erdőn, suhog a szoknyád, szökdécselsz a gondtalan selyemidőben, kiérsz egy tisztásra, telibe talál a nap, és akkor. Reccsen a fogad alatt. Reccs. Tisztán, sterilen hangzik, mint egy stúdió-hangfelvételen. De mielőtt rájössz, az van, hogy ráharaptál egy katicára, érzel-e valami villanásnyi jót? Érdekes, savanykás íz, nem rossz, inkább friss, zamatos, máshoz aligha fogható, és ott, a másodperc töredékében, mielőtt az undor áthullámzana a testeden, van-e benned némi örömre való képesség, nyitottság valami újra, szokatlanra?

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 41. szám, 2023. október 13.
LXVII. évfolyam, 29. szám, 2023. július 21.
LXVI. évfolyam, 51–52. szám, 2022. december 22.
Élet és Irodalom 2024