Tükörben – testként

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXVII. évfolyam, 38. szám, 2023. szeptember 22.

(Csak egy testnek lenni. Fajgerné Dudás Andrea, Verebics Ágnes és Juhász Villő tárlata, Tér-Kép Galéria. A kiállítás szeptember 29-ig látogatható.)

A női identitás kérdései az ő műveiben jelennek meg a legkomplexebb módon. Fajgerné annak a fajta posztfeminizmusnak a képviselője, amely alapvetésnek tekinti a nő férfitól való különbözőségét, mi több, a hagyományos női szerepeket is hajlandó elfogadni és azokkal azonosulni – abban az esetben, ha az a nő szabad döntésén alapul. A művein keresztül megképzett, posztfeminista identitás provokatív: egyszerre jelent kihívást a hagyományelvű és a radikális feminista gondolkodás számára.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 35. szám, 2023. szeptember 1.
LXVII. évfolyam, 31. szám, 2023. augusztus 4.
LXVII. évfolyam, 11. szám, 2023. március 17.
Élet és Irodalom 2023