Hát mi lesz ebből?

KÖNYVKRITIKA - LXVII. évfolyam, 37. szám, 2023. szeptember 15.

► Csepeli György: Értékek ébresztése. Kocsis Kiadó, Budapest, 2023, 232 oldal, 3990 Ft

A tizenhét sűrű fejezet mindent elmond az értékekről, megvizsgálja viszonyukat a szabadsággal (ami maga is érték), az evolúcióval, a megismeréssel, a vallással, a kultúrával, szó van az interkulturális találkozásokról, a magyar értékrendről, a kettős táradalomról, az európai értékekről, befejezésképp pedig az értékatrófiáról (sorvadásról) és az altruizmusról. Csepeli György határozottan bizakodó. Többször is hivatkozik az iskolára, hisz az értékrend, az európai identitás kialakítása alapvetően iskolai feladat.

Kérdés, hogy mennyire alkalmas erre például a magyar oktatásügy.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 19. szám, 2024. május 10.
LXVII. évfolyam, 29. szám, 2023. július 21.
LXVI. évfolyam, 16. szám, 2022. április 22.
Élet és Irodalom 2024