Önéletrajz 5.0

KÖNYVKRITIKA - LXVII. évfolyam, 29. szám, 2023. július 21.

► Ladányi János: Meglelt emlékeim. Utazásaim és maradásaim története. Aura Kiadó, Budapest, 2022, 204 oldal, 3500 Ft

Ladányi János írás közben arra is rájött, a négy kötet egyik kényszerű szerepe, hogy elmagyarázzák a „nagyon fiataloknak” azokat a dolgokat, amiket a szüleiknek, a családjuknak kellett volna. Mert korántsem vidám és súlytalan családi és szakmai anekdoták füzére a négy korábbi kötet, amiknek a legújabb mintegy tisztázata, újraírása.

     A Meglelt emlékeimben persze jócskán találunk derűs történeteket is, iskolai ünnepélyekről, kamaszkori pincérkedésről, utazásokról, szeretőkről és házibarátokról. Az emlékezet ilyeneket is őriz. De Ladányi gyakran még ezekben is felvillantja a kort.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 19. szám, 2024. május 10.
LXVII. évfolyam, 37. szám, 2023. szeptember 15.
LXVI. évfolyam, 16. szám, 2022. április 22.
Élet és Irodalom 2024