Előlép a háttérből

KÖNYVKRITIKA - LXVII. évfolyam, 30. szám, 2023. július 28.

► Bárdos László: Consolatio a múló időről. Összegyűjtött versek. Joshua Könyvek, Budapest, 2022, 352 oldal, 5690 Ft

Bárdos László igazi poeta doctus: tanulmányaiban érzékeny olvasóként értelmezi sokak mellett József Attila, Babits Mihály, Nemes Nagy Ágnes és Kosztolányi Dezső verseit, és nemcsak a magyar irodalomban jártas, hanem a világirodalomban is. Irodalomtörténészként felhalmozott bőséges tudása érezhetően formálta líráját. Az intertextusok, illetve a versekhez fűzött mottók és ajánlások arról tanúskodnak, hogy jól ismerte többek között Pilinszky és Mallarmé költészetét is.

Bárdos kreatívan él az újraírás lehetőségével.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 26. szám, 2023. június 30.
LXVI. évfolyam, 13. szám, 2022. április 1.
LXV. évfolyam, 40. szám, 2021. október 8.
Élet és Irodalom 2024