KÓDOLÓK

PÁRATLAN OLDAL - LXVI. évfolyam, 49. szám, 2022. december 9.

Régen az vicc volt, hogy az orvos türelmét veszti, mert bármilyen ábrát mutat a betegének, annak mindig ugyanaz jut eszébe. „Ember, mi van magával? A templomtoronytól a főzőkanálon át az ugróiskoláig magának mindenről a fallosz jut az eszébe?” Mire a beteg: „Mit csináljak, doktor úr, ha mindig ugyanazt mutogatja?”

Rogán propagandaminiszter szankciófüggő lett. Magas az infláció? Magasak a kamatok? Nincs benzin? Szankcióbombák hullanak ránk. Most a Széchenyi Kártya Program húsz évét ünneplő ceremónián a főnök elárulta, az ő készülékében is látható a valóság. Nem mutat túl biztató perspektívát. Szerinte elmentünk a falig, javulásra senki ne számítson. Most mentőhajót építünk.

Gondolom, Rogán ilyenkor nem azt kérdezi, ami logikus lenne, hogy miért csak minket sújt ilyen rekordmagas infláció Európában, hogy nincs-e köze ehhez az évek óta háborús vészhelyzetben rendkívüli kormányzást vezénylő főnökének. Valószínűbb, hogy már ránk zuhanó fallikus bombákat vizionál. Nekünk ilyen Mikulás jutott. Kapunk kéretlenül ajándékba mentőhajót, óvóhelyeket építtet számunkra, óvszerre már nem is lesz szükségünk.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 10. szám, 2024. március 8.
LXVIII. évfolyam, 8. szám, 2024. február 23.
Élet és Irodalom 2024