A monumentális mozaik

KÖNYVKRITIKA - LXV. évfolyam, 39. szám, 2021. október 1.

Géczi János: A napcsíkos da­­rázs­­hoz. Kalligram Kiadó, Bu­da­pest, 2021, 745 oldal, 4990 Ft

Ez a nagyon egynemű kötet ugyanakkor tematikájában és verstípusaiban igen gazdag. Jócskán találhatunk gyönyörű szerelmes verseket (a Vadnarancsok Harmadik könyve, A vers sem hoz megnyugvást, A perzsa, Sanzon) jelentős politikaiakat-közéletieket (az Ezer veszprémi naplementéből a 158. és az utána következők vagy későbbről a Mestermű). A formai skála pedig a haikutól a szonetten és a balladán át az avantgárd hosszúversekig terjed.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 2. szám, 2022. január 14.
LXIV. évfolyam, 32. szám, 2020. augusztus 7.
LXII. évfolyam, 36. szám, 2018. szeptember 7.
Élet és Irodalom 2024