A nyolc év valósága

VISSZHANG - LIII. évfolyam 4. szám, 2009. január 23.

Talán még szemléletesebb lett volna, hogy az ÉS 2009/2. (jan. 9.) számának 16. oldalán Kádár Judit írása helyileg nem megelőzi, hanem követi Kenesei István harmadik vitacikkét. Azért, mert Kádár Judit valós és pontos példával, lényeget látva és láttatva valójában választ fogalmaz meg Kenesei István cikkeinek egyik olyan kérdésére, az akkreditáció nyolc évének fetisizálására, amiről Kenesei ott újból ír, s amit pontosan ismer, de hát abban az alapállásban, amikor ugyan jót akarva, de kéjjel ír egy fontos ügyről, nem szabad elismerni. Így van Ő több más kérdéssel is.

A MAB eddig is kész volt korrekciókra, s bár máskor meg ezek a változtatások minősülnek hibának, ezután is vállal ilyeneket. A közeljövőben például a jogi doktori iskolák vezetőivel ülünk le hasonló kérdések megtárgyalására. Velük is a jogszerűség, de egyúttal és kiemelten a teljesítmény, a minőség összhangjának jegyében.

Kenesei István átment abba az előbb jellemzett stílusba, amibe én viszont nem akarok, ezért ebből a nyilvános polémiából kiszállok. Érdemi javaslatait köszönjük, azokat más keretek között továbbra is mérlegeljük.

az MAB elnöke

A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 49. szám, 2019. december 6.
LXI. évfolyam, 5. szám, 2017. február 3.
LVIII. évfolyam, 9. szám, 2014. február 28.
Élet és Irodalom 2024