A FORDÍTVA MŰKÖDŐ ORSZÁG

PÁRATLAN OLDAL - LII. évfolyam 31. szám, 2008. augusztus 1.

Már régóta gyanakodtam, hogy Magyarország fordítva működik. Úgy láttam, hogy itt a maffiózóknak védik a személyiségi jogait, az áldozatok képét pedig közszemlére teszik. Itt a gyújtogató, romboló csőcseléket békés tüntetőknek nevezik, és a rend fenntartásán fáradozókat ítélik el. Itt betiltásra váró fasiszta szervezet szabja meg a rendet saját tárgyalásán. Mindez intő jelnek tekinthető, de nem bizonyító erejű, mert lehet magyarázni így is, úgy is - politikai szájíz szerint.

A döntő bizonyítékot a Gazdasági Versenyhivatal Fogyasztóvédelmi Irodája szolgáltatta. Történt ugyanis, hogy bepanaszoltam kábelszolgáltatómat, hogy reklámjával félrevezetett. Leírtam az esetet, és elküldtem a Gazdasági Versenyhivatalnak. Sok mindenre számítottam: nem foglalkoznak vele, kivizsgálják, és igazat adnak; kivizsgálják, és ártatlannak találják a kábeltársaságot. Csak egyre nem számítottam: hogy rajtam verik el a port.

A minap levél jött a fent említett hivataltól, és ebben ezt olvastam: "A Gazdasági Versenyhivatal az (...) eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása tilalmának feltételezett megsértése miatt indult verseny-felügyeleti eljárásban meghozta az alábbi végzést. A Gazdasági Versenyhivatal kötelezi XY-t [engem], hogy 8 napon belül az alább felsorolt iratokat a Gazdasági Versenyhivatal számára küldje meg." És itt felsorolják, hogy milyen iratokat küldjek. "E végzés ellen jogorvoslatnak nincs helye."

A végzés indoklásában felhívják a figyelmemet arra, hogy ha nem engedelmeskedem, akkor a Tpvt. 61. §-ának (1) bekezdése alapján bírságot szabhatnak ki rám, amelynek legkisebb összege ötvenezer forint, legmagasabb ötszázezer forint lehet. Ha engedelmeskedem ugyan, de túlszaladok az engedélyezett nyolc napon, akkor napi ötezer forintra büntethetnek.

Mi jöhet még? Csak az a remény éltet, hogy Magyarországon eltörölték a halálbüntetést.

a. m.

A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 47. szám, 2020. november 20.
LXIV. évfolyam, 41. szám, 2020. október 9.
LXIV. évfolyam, 36. szám, 2020. szeptember 4.
Élet és Irodalom 2024