KISTÉRSÉGI JAVASLAT

PÁRATLAN OLDAL - LI. évfolyam 40. szám, 2007. október 5.

Én nagyon sajnálom szegény Zuschlagot, amiért börtönbe kellett vonulnia - miért épp neki, aki annyi kiváló tulajdonsággal bír, például a legkomorabb helyzetekben is megpróbálja megnevettetni az embereket? Korunk hőse ő, példaként állhat a mai ambiciózus fiatalok előtt. Szerencsére, legalábbis így sejtem, nincs egyedül, számos követője akad, aki nem retten meg a nehézségektől, s azt is tudja, ahol elviszik a pénzt, ott a közvélemény megnyugtatására a balhét is el kell vinni időnként.

Mert a közvélemény, a lakosság, az állampolgár éretlen és háborog, nehezítve ezzel felelős politikusaink munkáját.

Épp ezért javaslom, hogy a mindenkori parlamenti pártok a mindenkori ciklusok elején jelöljenek ki egy bűnbakot, aki négy évre, megfelelő juttatásért természetesen, bevonul valamelyik börtönbe. Esetleg harmadmagával, hogy a bűnszövetkezet-variációval se legyen gond. Bármi törvénytelenség derül is ki a pártok (szék)háza táján, elegáns, magabiztos mozdulattal lehet rájuk mutatni: a felelősök már rács mögött vannak, lelepleztük őket, még mielőtt tudtunk volna a tevékenységükről - ezzel rögtön (hét) pont kerülhetne az ügy végére s a párt tisztasága is demonstrálva lenne.

Mindannyian jól járnánk.

Gondoljunk bele csupán abba, hány frissen tanult módszert próbálhatnának ki és adhatnának tovább a börtönből kijövök, további épülésére kis térségünknek!

A legjobbak Kaya Ibrahim-díjat kapnának, amit Joszip Tot adna át.

d. magyari

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
LXVII. évfolyam, 36. szám, 2023. szeptember 8.
LXVII. évfolyam, 24. szám, 2023. június 16.
Élet és Irodalom 2024