Ikonok

PÁRATLAN OLDAL - LXVIII. évfolyam, 17. szám, 2024. április 26.

Ma már nyílt titok, hogy a Fidesz nyomasztó kommunikációs fölénye – többek között – kommunikátorainak szakmai zsenialitásában rejlik. Felejthetetlen „ikonok” sora jelzi ennek az egyszerű megállapításnak a mélységes igazságát. Ilyen „gigász” a fényes ikonok gazdag sorában Németh Szilárd („velőspacal”), Kósa Lajos („képzeld, milliárdokat örököltem”), Kocsis Máté („fájó szívvel kapcsoltam ki akváriumom lélegeztetőjét az infláció erősödése okán”) és a többi, és a többi!
De számomra ebben a tematikában az „ikonok ikona” cím nagy fölénnyel Menczer Tamásé, akinél impozánsabb, lehengerlőbb kommunikátor, s egyben szórakoztatóbb kormányzati szereplő keresve sem található.
Státusza és képességei tökéletes „fideszes” szinkronban állnak egymással! Státusza (fontos jelezni: a mai napon, mert ez a státusz minden egyes nappal gazdagodik!): jelenleg országgyűlési képviselő (2024 márciusa: 1 767 342 Ft), a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója (fizetésének pontos összege jelenleg még nem publikus!), 2024. április 18-tól a magyar–német társadalmi kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszteri biztos.
Képességei megkérdőjelezhetetlenek és hihetetlenül szórakoztatóak! Ezt „igazolják” az új beosztásában nyilvánosság elé tárt közlendői is, most éppen – főként – Magyar Péterről.
M. P. Menczer Tamás szerint – többek között – „háborúpárti”, „baloldali”, „nadrágszíjas”, „női napszemüvegben nyilatkozó”, „dollárbaloldali”, „remegő kezű”, akinek „az amerikaiak tiltották meg, hogy a háborúról beszéljen”. És az „aranybulla”: „a Fidesz (…) valószínűleg az egész világ legsikeresebb pártja!”
Menczer Tamás még csak egypár napja a Fidesz kommunikációs igazgatója! Ismerjük őt – sok vidám percet fog még szerezni nekünk, magyaroknak! Tekintsünk őszinte kíváncsisággal további „irodalmi munkásságára”!

Élet és Irodalom 2024