Pisa, por

PRÓZA - LXVIII. évfolyam, 16. szám, 2024. április 19.

„Piroska eleinte motyorászott valamit, hogy Pistukám, meghülyültem, jajteszegényember, mi lesz így veled, csapnál inkább agyon. Aztán megritkultak a szavak. Piroska tekintete üres lett, mint egy kiszáradt kút vödre. Beszélni beszélt ugyan, de nem Pistához. Mostanra annyi kapcsolata maradt a valósággal, hogy ha szüksége volt valamire, elindult körbe-körbe a lakásban, ismételgetve, hogy Pirónak, Pirónak. Már nem tudta megmondani, mit akar, azt Pistának kellett kitalálnia. Legtöbbször kitalálta. Piroska tízből kilencszer cukorkát követelt. Ha nem kapott, akkor picsogva újabb körútra indult, szétráncigálta a konyhaszekrényt, a fehérneműs polcot, néha még a szennyestartót is. Pista egy idő után feladta a küzdelmet, inkább adott neki töltetlen málnást, pedig az orvos azt mondta, bármit ehet, csak édességet nem. Erre Pista azt felelte a doktornak, hogy jó, de akkor mi marad Pirónak, ha kizárólag a töltetlen málnás okoz neki örömöt?”

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 41. szám, 2023. október 13.
LV. évfolyam 18. szám, 2011. május 6.
Élet és Irodalom 2024