A síp

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 37. szám, 2023. szeptember 15.

Antofagastában a késélezőnek nincs hangja, síppal jár. Ahelyett, hogy kiabálna, fújja négy óra huszonkettőkor, hat negyvenötkor, fél nyolc után öt perccel és délután kettőkor, körülbelül. Kivéve vasárnap. Azt gondolom, neked meg kell halnod, mondja, közben a hosszúhajút nézi, a légyre céloztam. Összemorzsolja egy tapssal az asztal fölött a legyet, fekete maszattá válik a tenyerén. Azt hittem, nekem, mondja a hosszúhajú a tükörnél ülve, nézi magát, hátul átcsatolja a haját. Ha átcsatolja, úgy még szebb. A tükörben fordítva látszik, az ellentétes arc az ellentétes oldalon, barna szeme a tükörben fekete. Nem neked, lemossa a kezéről a legyet, szeretem a szemedet, hogy fekete a tükörképen. Sose neked. Szeretem a tükörképed.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2023