A világ gonoszsága

MŰBÍRÁLAT - ZENE - LXVII. évfolyam, 25. szám, 2023. június 23.

(Wagner: A Rajna kincse – Müpa, június 15.)

Finoman szóval se vagyok teljesen elfogulatlan Alberichhel, vagyis az őt éneklő Kálmán Péterrel, sem a személyével, sem a művészetével, bár ez épp fordítottan van, mint azt képzelné az ember: attól, hogy a személyével pozitívan vagyok elfogult, a művészetét összehúzottabb szemmel nézem. Most is azt érzem az előadás elején, hogy tessék, őt is utolérte ez a nagy profizmus, annyit csinál, amennyit kell, énekel, játszik, elesik, fölkel, kergeti a sellőlábú lányokat – ez ilyen. Minden Rajna kincse ilyen.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 47. szám, 2023. november 24.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
LXVII. évfolyam, 45. szám, 2023. november 10.
Élet és Irodalom 2023