Töltés

PRÓZA - LXVI. évfolyam, 9. szám, 2022. március 4.

Hárman ülnek a vízparti büfé faasztalánál. Két tízévesforma gyerek és egy felnőtt, feltehetően az apukájuk. A gyerekek nem hasonlítanak egymásra, de úgy incselkednek egymással, mint a testvérek: a tejfölszőke piszkálja a barnát, aki, ha megelégeli, odacsap. Zsibbasztót ad combra, a szőke visít.

Nyár van, kánikula. A nyárfavirág nagy pelyhekben szállingózik körülöttük, néhány vattapamacs megragad az asztallapon. A gyerekek kezében pálcikás jégkrém. Maszatos mindkettő: az egyik vaníliabajszos, a másik csoki.

Apuka a telefonját pisztergálja: mutatóujjal pötyögi a betűket, majd ellenőrzi az üzenetet; hunyorog, javít, újból ellenőriz, karja nyújtott, háta egyenes. Megnyomja a kék nyilat. Figyelmeztető üzenet jelenik meg a képernyőn. Nem látja, a gyerekek felé fordítja. – Mi a baj?

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 43. szám, 2020. október 22.
Élet és Irodalom 2022