Áttörés?

MŰBÍRÁLAT - ZENE - LXV. évfolyam, 40. szám, 2021. október 8.

(Baráti Kristóf, Várdai István és Fejérvári Zoltán Sosztakovics-estje. Zeneakadémia, szeptember 29.)

Az egyik legnagyobb magyar Sosztakovics-úttörő máig a Concerto Budapest karmestere, Keller András, akinek sokat köszönhet a zeneszerző magyarországi recepciója, de más muzsikusok is rendszeresen játsszák, illetve vezénylik darabjait. Többnyire egy-két műve bukkan fel koncerteken, olyan eset azonban mindeddig nemigen fordult elő, hogy egy teljes estén át Sosztakovicsot hallgatott volna a közönség. Okkal feltételezhető: eddig azért nem volt mersze senkinek teljes Sosztakovics-estet meghirdetni, mert a józan mérlegelés tartott attól, hogy ennyit azért talán mégsem bír ki a publikum ebből a komplex, igényes és sokszor deprimáló zenéből – netán még üres marad a terem.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 23. szám, 2024. június 7.
LXVIII. évfolyam, 20. szám, 2024. május 17.
LXVIII. évfolyam, 18. szám, 2024. május 3.
Élet és Irodalom 2024