Határainkon innen és túl

KÖNYVKRITIKA - LXV. évfolyam, 25. szám, 2021. június 25.

Pavlovits Tamás: A végtelen észlelése a kora újkorban. Gondolat Kiadó, Budapest, 2020, 310 oldal, 3400 Ft

Pavlovits Tamás filozófus, a Szegedi Tudományegyetem professzora legújabb könyvében a következő, kettős tézist fogalmazza meg: a végtelen beépül az emberi elme kognitív struktúrájába, észlelése pedig ily módon előfeltétele a véges tárgyak észlelésének. A sokéves kutatómunka eredményeit összegző kötet mértéktartó módszerességgel lát a probléma kibontásához.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 19. szám, 2022. május 13.
LXIV. évfolyam, 37. szám, 2020. szeptember 11.
Élet és Irodalom 2024