A cselédszoba csuhása

KÖNYVKRITIKA - LXIII. évfolyam, 40. szám, 2019. október 4.

Szedő Dénes Összes művei I. Szerkesztette Hidász Ferenc. Szent István Társulat, Budapest, 2011, 830 oldal, 3400 Ft

Szedő Dénes Összes művei II.  Szerkesztette Hidász Ferenc. Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány, Budapest, 2018, 479 oldal, 3800 Ft

A hetvenes évek Magyarországán nem volt ritka rendkívül szerény körülmények között élő kereten kívüli szerzetessel találkozni. Mind hasonlítottak egymásra. Igénytelen szobácska, elhordott ruházat, könyv hátán könyv és az óvatos látogatók rendszeres megjelenése. Szedő Dénes is ilyesféle lehetett, apró szobácskában élt, még apróbb íróasztalon dolgozott. Írt és ért. Kitaszítva a hivatalos működési keretből, az intézményi védettség biztonságából pusztában élt.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LX. évfolyam, 6. szám, 2016. február 12.
LIX. évfolyam, 8. szám, 2015. február 20.
Élet és Irodalom 2020