Fekete kalap, piros sál

François Mitterrand útja a hatalomhoz

PUBLICISZTIKA - LX. évfolyam, 11. szám, 2016. március 18.

Akárcsak a Fidesz első emberének, François Mitterrand-nak is politikai tábort és meggyőződést kellett váltania, hogy eljusson a hatalom csúcsára (de az ő esetében a magyar kormányfőével ellentétes volt a menetirány: ő jobboldali konzervatív politikusból lett előbb az általa egyesített baloldal vezetője, majd köztársasági elnöke). Mitterrand hatalomhoz vezető útját az említett analógia mellett azért is érdemes felidézni, mert a Messiás-váró hazai demokratikus oldal szempontjából sem érdektelen, hogyan találkozott egy nem mindennapi politikai ambíció a balra szavazó tömegek változásigényével…

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 29. szám, 2018. július 20.
LXII. évfolyam, 15. szám, 2018. április 13.
LXII. évfolyam, 6. szám, 2018. február 9.
Élet és Irodalom 2018