Nem egyeztet

PUBLICISZTIKA - ELSŐ OLDAL - LII. évfolyam 50. szám, 2008. december 12.

A köztársasági elnök jelölési gyakorlata tartalmilag bizonyára helyes, praktikusan azonban nem sokra megy vele se az ország, se a jelölttel vezetni gondolt szakterület. A Legfelsőbb Bíróság elnöki széke hónapok óta betöltetlen, az ügyeket pillanatnyilag vivő Kaposvári Bertalan márciusban nyugdíjba megy. Egy főbírójelölt már korábban elbukott, most a második jelölt van bukás közeli helyzetben, és ha ez bekövetkezik, akkor előfordulhat, hogy a szinte minden ízében reformokra szoruló magyar igazságszolgáltatás bizonytalan időre egészen egyszerűen vezető nélkül marad. Ha a mostani kudarc után a köztársasági elnök újra Havasiné Orbán Máriát jelöli, és ismét leszavazzák, akkor új pályázatot kell a Legfelsőbb Bíráság hamarosan megüresedő elnökhelyettesi posztjára kiírni - a korábbit azért vonták vissza, mert a második ember kiválasztása a főbíró feladata volna, főbíró pedig valószínűleg nem lesz. Ha se főbíró, se elnökhelyettes, akkor előáll az a kínos helyzet, hogy a magyar igazságszolgáltatás élén ügyvivő elnökhelyettes áll majd.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 18. szám, 2024. május 3.
LXVIII. évfolyam, 17. szám, 2024. április 26.
LXVIII. évfolyam, 16. szám, 2024. április 19.
Élet és Irodalom 2024