Győri

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

A rendszerváltás hajnalán a közszolgálati televízió napzáró műsorában Fekete Gyula író és politikus indulatosan mesélte, hogy egy frissen indult, néhány száz példányban megjelenő, Magyar Narancs című fideszes hetilapban "agyalágyulának" titulálták. Emlékeim szerint meg is ismételtették az íróval, hogy milyen méltánytalanság esett meg vele. Így az akkoriban rendkívüli nézettségű műsorból milliók tudták meg, amit addig csak az a pár száz ember tudott, aki a Narancsot olvasta, hogy mi is történt szegény Fekete Gyulával. A történethez hozzátartozik még, hogy a stúdióban jelenlévő, Orbán nevű fiatal demokrata politikus felszólította Feketét, kövesse meg a Fideszt, mivel a lap nem kötődik pártjához.
Most egy kereskedelmi csatorna reality show-jának internetes oldalán szélsőséges tartalmú, meglehetősen dehonesztáló kijelentés hangzott el az időközben nagy ívű pályát befutott Orbánról. Orbán a nagy nyilvánossághoz fordult és bejelentette, pert fontolgat. A kijelentéstől a műsor készítői üstöllést elhatárolódtak, és kizárással fenyegették meg azt a versenyzőt, aki a reality show-ban még egyszer politizálni mer. Az ügy nem minden tanulság nélkül való:
megtörtént annak reális beismerése, hogy ami a magyar politikai életben zajlik, kívül esik a realitások körén. Ami pedig Orbánt illeti, ő tovább erősíti azt a hitünket, hogy a mai világban egy kis gyakorlással bárkiből lehet Fekete Gyula.
Tovább
Élet és Irodalom 2024