Fogáskísérlet

Hommage à Antonioni

PRÓZA - LXVIII. évfolyam, 11. szám, 2024. március 14.

„És ha én keresek egy párhuzamos példát, mindig megtalálom. Újra átéltem a szégyenteljes epizódot, amikor fenn északon, a hegyi tó partján álló üdülőben elaludtam, s arra ébredtem, hogy a fürdőszobában a barátom a csajomat gyömöszöli. Azóta a szégyen szinonimája lett a szó: bugyika. Ugyanis a lány azt hajtogatta, nem történt semmi, a bugyika végig rajta maradt. Rendben, mondtam akkor, de nem feledhetem a harmonikus mozdulatokat, mélyen lent és fent, a kéj főpályáin, melyekkel az akkori barátom tüzet kívánt csiholni a bugyikájában bízó lányban. Azonnal szakítottam velük, bár, gondolom, épp csak megelőzhettem őket, hiszen irtó szerencsétlen volt, ahogy vissza akartam vágni: Fruzsina, a bugyikád nem érdekel, mintha nem is lenne. Vagy egy másik eset. Tematikus bárban voltunk, néhány koktélra tellett, indulni akartunk, de a pultnál a társam összejött egy lánnyal. Ez a lány különös teremtmény volt, az arca alsó fele torznak tűnt, mintha a tenger hullámai jó néhányszor nekidobták volna a parti szikláknak. Ám a felső része, egy csitri huncut szemeivel, elbűvölt volna mindenkit.”

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 48. szám, 2022. december 2.
LXIV. évfolyam, 39. szám, 2020. szeptember 25.
LXII. évfolyam, 47. szám, 2018. november 23.
Élet és Irodalom 2024