SPONTÁN TÁMOGATÁS

PÁRATLAN OLDAL - LXVII. évfolyam, 27. szám, 2023. július 7.

Június 30-án e-mailben riadóztatta a Dallas környéki magyarokat a 71 éves Beluska Éva, az Orbán-kormány helyi aktivistája, a Diaszpóra Tanács tagja. Ideje felkészülni Varga Judit igazságügyi miniszter asszony július 16-i dallasi látogatására, aki olyan nagyra értékeli a helyi ciszterci rend tevékenységét, hogy személyesen utazik Texasba delegáció élén. Misén vesz részt, majd „rövid beszédet mond, és állami kitüntetést fog Peter Verhalen apátnak átadni”.

Hozzáteszik, hogy „a magyar sajtóban már köztudomásúvá tették, hogy lemondott a miniszteri tárcáról, és az EU választási előkészületben vállalt fontos szerepet, de lemondása július 31-től lép érvénybe, tehát még igazságügy­miniszteri kapacitásban lesz vendégünk”.

A Magyar Klub fogadást is szervez az apátsági vendégházban. „Kérlek mielőbb jelezzétek, ha szándékoztok jönni a fogadásra, hogy megfelelő számban rendeljünk ételt és italt!” Hát igen, az ingyenkaja mindig behozza a magyar érzelmű tömeget.

A rendezvényről filmek készülnek majd, erre való a politikusokkal utazó stáb. Beluska asszonynak, aki Romániából származik, és soha nem élt Magyarországon, van már gyakorlata az ilyesmiben.

Ki ne emlékezne Orbán Viktor tavalyi beszédére a texasi CPAC-on? Akkor a dallasi Anatole Hotel báltermének első sorait Beluska asszony vezetésével lelkesen tapsoló és éljenző nyugdíjas csoport töltötte ki. Mindnyájan Magyarország feliratú pólót viseltek.

Nem tudom, Varga mostani látogatására rendeltek-e pólókat, de úgy tűnik, hogy a helyi magyarok „spontán” részvétele és támogatása biztosított.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
LXVIII. évfolyam, 7. szám, 2024. február 16.
Élet és Irodalom 2024