Kéz kezet mos

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 16. szám, 2023. április 21.

Bement Kecsóra autószerelőért, mindjárt itt lesz, válaszolja búgó hangon a másik.

Kicsit félelmetes ez a nő így reggel, józanon, fut át Idegzsába agyán. Hát, magára aztán biztos nem igaz, hogy az, aki szép, reggel is szép, mondja ki hangosan, aztán rögtön meg is bánja. Viccnek szánta, de nem úgy hangzott. Mármint, nem úgy értem, hogy csúnya, vagy ilyesmi, csak annyi, hogy tegnap szebb volt, folytatja zavartan. Illetve most is szép, illetve majd biztos mindjárt szebb is lesz, ha megfésülködik, csak nagyon korán van még, és picit megijedtem magától, mert nem számítottam rá, hogy még itt van, és hátulról támad.

Nem akarja megbántani a nőt, csak zavarában összevissza fecseg mindent, ami eszébe jut, így próbál szépíteni. A nő mozdulatlanul áll az előszobában. Szoknyája gyűrött, a tegnap még patyolatfehér pólóján, mint megszáradt vércseppek, vörösborpacák rajzolnak furcsa mintákat, a smink elkenődött a szeme alatt. Kócos barna hajában a reggeli fény meg-megcsillantja az ősz szálakat. Némán, rezzenéstelen arccal hallgatja a férfit, mélyen a szemébe néz. A férfi tétován kilép a vécéből, de azonnal megtorpan, meghűl benne a vér attól, ahogy a nő méregeti.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 15. szám, 2024. április 12.
LXVII. évfolyam, 45. szám, 2023. november 10.
LXVI. évfolyam, 29. szám, 2022. július 22.
Élet és Irodalom 2024