TÖLTELÉK

PÁRATLAN OLDAL - LXIII. évfolyam, 3. szám, 2019. január 18.

Mint megtudtuk, a Gundel étterem által üzemeltetett miniszterelnökségi menzán (Karmelita kolostor, budai Vár, Színház u. 5–7.) ugyanazt a sült csirkét, uborkát s a többit a Gundel éttermi árának egytizedéért árulják az ott étkezőknek.

A hírre sokak szívét elöntötte az aggódás: vajon ez a drasztikus árletörés miképp hat majd a Gundel legfőbb működési helyén, a városligeti éttermükben? Nem reklamálnak‑e a vendégek: ha fönn, a Várban ilyen jól igazodnak az árak az emberek szociális helyzetéhez, akkor vajon ott lenn miért nem teszik meg ugyanezt?

Szerencsére azonban a vállalkozás fészes lapján hamar kiderült, hogy nincs aggódnivalónk. A lenti étterem egy vendége ugyanis már aznap este sietett kifejezni  elégedettségét, ezzel a beírással: „Nagyon finom volt a bejgli!” És mivel a magyar emberek szeretik tényekkel is alátámasztani igazságaikat, mindjárt fotót is mellékelt a tányérjáról. Igaz, ezen csak annyi látszott a bejglidarabokból, amennyi éppen kiadta az O1G képet a sötét máktöltelékével, de a dolgok ízének megérzéséhez manapság ez is elég. Mostanában mintha megnőtt volna a kifinomult érzékekkel, szimbolizálótehetséggel rendelkező emberek száma mifelénk.

És a politikusok is örülhetnek, ha ilyen művészi formájú, szabadon kezelhető bejglikben lehetnek töltelékek.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 17. szám, 2024. április 26.
LXVIII. évfolyam, 16. szám, 2024. április 19.
LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
Élet és Irodalom 2024