PP-KONSTRUKCIÓ

PÁRATLAN OLDAL - LIII. évfolyam 49. szám, 2009. december 4.

Mintegy húsz évvel ezelőtt, az ébredés idején a HVG körkérdést intézett a legnagyobb lakossági bankok vezetőihez, elképzelhetőnek tartják‑e pártok, illetve pártokhoz köthető cégek hiteligényének kielégítését. A hat bankár közül mindössze egy volt, aki ezt magától értetődőnek tartotta: Princz Gábor, pedig az elmúlt húsz év eseményeinek ismeretében már tudható, egyéb nagypályások is nyilatkoztak a lapnak.

Mindez csak arról jutott eszembe, hogy intenzív médiakampány keretében tér vissza a bankszektorba a Magyar Posta. A sok-sok postáskisasszony nemcsak bélyeget, sorsjegyet árul, de megnyugtató banki szolgáltatást is, s a gyakorlat szerint közülük kerül majd ki az a szerencsés is, akit - ha a helyzet megint úgy hozza - elmeszel a bíróság komoly ügyészségi asszisztencia mellett.

A két drámai hős, Princz és Palotás, aki a hírek szerint legalább szerény nyereséggel ki tudott jönni az összeomló Postabank-építmény alól, hamarosan nyugdíjas korba lép. Illő lenne, hogy kicsiny megtakarításaikkal ők is egykori munkaadójukat, üzleti partnerüket erősítsék.

A szerző további cikkei

LV. évfolyam 39. szám, 2011. szeptember 30.
LV. évfolyam 33. szám, 2011. augusztus 19.
LV. évfolyam 26. szám, 2011. július 1.
Élet és Irodalom 2024