AKCIÓS

PÁRATLAN OLDAL - XLVI. évfolyam 22. szám, 2002. május 31.

Tisztelt Orbán Viktor Úr! Vasárnap este A Hét című műsorban láttam egy tudósítást arról, hogy Ön néhány jobboldali prominens személyiség társaságában polgári sejtbe tömörült, s mi tagadás, ez a hír harsány jókedvre derített. Ott hallottam, hogy Ön a sajtótájékoztatóján arra bíztatta a polgárokat, hogy mielőbb fizessenek elő a Magyar Nemzet című napilapra, sőt tehetősebb polgártársait arra buzdította, hogy még egy példányt is rendeljenek meg a lapból a kevésbé tehetős polgártársaik számára.
Nos én, tisztelt exminiszterelnök úr, a kevésbé tehetős polgárok közé tartozom, havi jövedelmem a létminimum körül mozog. Anyagi helyzetemen többek között a totó és a tippmix nevű szerencsejátékokban való részvételemmel igyekszem javítani, amelyek űzéséhez hetente egyszer-kétszer meg kell vásárolnom a Magyar Nemzetet, mivel a Sportfogadás című lap köztudottan annak mellékleteként (részeként?) jelenik meg immár évek óta. Ilyen alkalmakkor természetesen el szoktam olvasni a "polgári napilapot" is, a Vélemény és a Nézőpont rovatokat soha ki nem hagynám, mivel azok szintén harsány jókedvre derítenek.
Be kell azonban vallanom Önnek, tisztelt Orbán úr, hogy a választások során nem az Önhöz közel álló politikai pártokra adtam le voksomat, és az eddig megalakult több mint ötezer polgári kör egyikének sem vagyok a tagja. De úgy gondolom, hogy az Önök számára ebben az országban nincs elveszett ember. Ezért arra kérem - mivel úgy vélem, hogy Ön a tehetősebb polgártársak közé sorolható -, hogy fizesse elő részemre a Magyar Nemzetet. Ezzel a gesztusával mintegy elöl is járhatna a jó példával, ráadásul így Ön tehetné meg az első, szimbolikus lépést a második nyilvánosság megteremtése felé.
Üdvözlettel:

Szárnyas Gábor

A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 2. szám, 2017. január 13.
LIII. évfolyam 35. szám, 2009. augusztus 28.
LII. évfolyam 8. szám, 2008. február 22.
Élet és Irodalom 2024