Kukorelly Endre

Tovább

Tovább

Tovább

András Sándor: Mi vagyunk most a vandálok is. Kalligram Kiadó, Pozsony, 2012. 116 oldal,2300 Ft

Tovább

Tovább

Örkény 100

TEMATIKUS PRÓZA-ÖSSZEÁLLÍTÁS

A centenárium többnyire üres ürügy, lenne valami vagy valaki, aki már nincs. Örkény komisz abszurditása viszont úgy forgatta be fölkért íróinkat, hogy ami a „gépből” kijött, egyszerre tovább írása valaminek, ami már hagyomány a magyar prózában (egy perc a hossza), és valami egészen más folytatás: meredeken saját út. Ahogy Láng Zsolt írta, „képzavar Arany meg nem írt verséből”. És még valami – képtelenül aktuális döbbenet.

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Egy novella és kora

A Lapusnyik fotói régóta vár közlésre, ilyen sokat novella még nem várt ebben a redakcióban. 1979-ben landolt Molnár Zoltánnál, az akkori prózarovat-vezetőnél. Egyszer már ki volt szedve, de hogy mi történt vele azután - a szerző memoárjából megtudhatják. És ha már időutazás, nézzünk kicsit körbe a korban: milyen is volt az az év? 1979-es naplójegyzeteiben Kukorelly Endre böngészett. Októberi hangulatok, \'56-ból, \'79-ből és persze a mából.    

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Teccettek volna forradalmat

naplók, kommentárok, próza (1989-2009)

Húszéves a kikiáltás, a nyilvánosan emlegetett forradalom, húsz éve van próbára téve az emlékezet, mi is volt azelőtt, mielőtt ez lett volna. Az ÉS felkérésére Forgách András és Márton László vette elő 89-es naplójegyzeteit, és két évtized távlatából kommentálta is az eseményeket. Az első részlet mellé Kukorelly Endre írt prózát, a jövő heti, záró naplórészletekkel együtt Zalán Tibor 89-es tematikájú novelláját közöljük majd.

Tovább

Tovább
Élet és Irodalom 2023