Széky János

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

A Medián jelentése szerint 2015 végére a Fidesz megerősödve került ki a belpolitikai hadműveletekből. Ismét számíthat a biztos szavazók abszolút többségére. A többiek messze lemaradva. 2015 legfőbb, minden mást háttérbe szorító politikai témája Magyarországon a „migránsválság” (menekültkérdés) volt. Ez azért érdekes, mert az eseménysorozat gazdasági kihatása minimális, a demográfiai még annál is csekélyebb. Terrorcselekmény nem történt, mint 2009-ben sorozatosan, amikor nem bevándorlók voltak a tettesek. Vagyis a „migránsválságnak” nem kellett volna mindent elsöprő belpolitikai témává lennie.

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

„A multikulturalizmust bevezető és (ezzel is) a kétnyelvű Kanada egységét megmentő Pierre Trudeau jóképű fiának lenni olyan előny, amit csak el lehet pocsékolni. Amíg nem került helyzetbe, addig nem volt mit, mert a politikát figyelők zöme könnyűsúlyúnak tartotta.”

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Az átlagos hírfogyasztót könnyű manipulálni a menekültválság ügyében. A manipuláció nagyon gyakran összeesküvés-elméletek útján történik. Az egyik leghatásosabb ilyen elmélet az, hogy az ideérkező muszlimok döntő többségben az Iszlám Állam elől menekülnek. És mivel a menekültáradat rossz Európának, az Iszlám Állam bűneiért egy olyan cselekvő alany a felelős, amelyik tudatosan rosszat akar Európának. A leginkább elterjedt (leghatásosabban terjesztett) változat szerint ez a titkos gonosz az Egyesült Államok. A valóság teljesen más, de éppen a mítosz torzításaiból következtetni lehet a forrására és céljára.

Tovább

Tovább

Kenedi János: Hálózati munkára nem alkalmas. K. belügyi iratfelmérő újabb jelentései. Magvető Könyvkiadó, Budapest, 2015. 208 oldal, 3290 Ft

Tovább

Tovább
Élet és Irodalom 2023