Kukorelly Endre

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

(1.13) A földszinten, szemben a csendőrékkel egy kiöregedett prosti lakott, a Maci néni. Maci volt a házban a vöröskeresztes, tőle vett (K) apja vöröskeresztes bélyeget. Volt olyan, hogy egy bérházban valaki vöröskeresztes. Vásárolni kellett vöröskeresztes bélyeget. Egy másik hajdani hivatásos is lakott a házban, Irma néni, a harmadik emeleti folyosó végén. Mindig a konyhájában tett-vett, csak a konyhaajtót használta, az előszobaajtót nem. (K) húga sokszor átment hozzá. (K) is. Kaptak lekváros kenyeret. Ha nem volt lekvárja az Irmának, akkor zsíros kenyeret. De tisztességesen meg volt kenve a kenyér zsírral. Gyerekei nem voltak, nagyon szerette (K) testvérét. És (K)‑t. A barátja betörő volt, ezt nagyjából mindenki tudta róla, nem sokat lehetett szabadlábon, ha kiengedték, ott dekkolt, és (K) húgát tanítgatta olvasni. Miskának hívták, heverészett az ágyon hanyatt, mutatta neki a betűket az újságban. „Na, ez milyen betű? Mö betű. Mö. Mondjad!” „Mö.” A Magyar Nemzetet olvasta a Miska. (K)-ék is a Magyar Nemzetet járatták. Volt papagájuk. (K)-éknak is volt papagájunk.

Tovább

Tovább

Tovább

(A vers olvasásához, kérjük, fizessen elő!)

Tovább

(Szi Ka Ba Ho Ru Ko, avagy Szirmay Zsanett, Kalocsai Enikő, Basa Anikó, Horváth Lóczi Judit, Ruzics Csilla, Kontra Ágnes képei. A kiállítás megtekinthető a Padlás Galériában [Balatonalmádi] szeptember 2-ig.)

Tovább

(Gál András: The shape of colour. Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros, Vasmű út 12., megtekinthető május 13-ig)

Tovább

(A vers olvasásához, kérjük, fizessen elő!)

Tovább

(Halász András és tanítványai, Bene Zsuzsanna és Szilágyi Mihály March! 2015 projektje. A kiállítás április 7-ig látható a Fugában.)

Tovább

„És ha ez nem művészet: hát nem az, / De akkor nem is kell művészet – / Mert az a fontos, hogy figyeljenek / Az emberek és jól érezzék magukat.”

            (Karinthy Frigyes: Nihil)

 

Zenés CD, buliban jó, táncolni lehet rá, háttérzenének jó, hallgatni jó. Érdemes előbb a szövegeket hozzáolvasva alaposan meghallgatni, hogy később már ne kelljen olyan alaposan hallgatni. Külön a szövegek nem mindig jók: olykor irgalmatlan jók, néha csupán meglehetősek, szerző a sok vacaksággal együtt is komolyvidám, durvafinom dolgozatokat tesz hozzá a manapság újra Sollen!, (el)várt ún. politikai költészethez.

Tovább
Élet és Irodalom 2021