Földvári Zsuzsanna

Minden korábbinál élesebben csaptak össze egymással Ausztriában a  rendpárti és az emberjogi nézeteket valló kormánypártok néhány kiskorú gyermek durva kitoloncolása miatt.  Az „élni és élni hagyni” kormányzási elv egyre inkább illúzió.

Tovább

Karácsony előtt befejeződött Ausztriában a 11 éve húzódó monstre per, amely 8 évet mért ki a Szabadságpárt egykori pénzügyminiszterére. Fél éve dolgozik a második néppárti–szabadságpárti kormányt vizsgáló parlamenti bizottság, egyre több zavaros ügyet hozva felszínre.

Tovább

Eltűnik az első osztályú osztrák focibajnokságból a burgenlandi Mat­ters­burg csapata, amelyet a helyi bank bőkezű pénzei tartottak életben évtizedekig. A bankvezér a futball őrültje volt, sokmilliós csalást sem sajnált az egész régió sikeréért.

Tovább

A semmiből bukkant elő az idealizmust profi politikai mérnöki tudással keverő Új Ausztria Párt (NEOS), amely a régi liberális erőket is magába szippantva sorra nyeri a választási küzdelmeket. A párt posztideológiai, középutas szervezetnek tekinti magát, marketingmódszerrel táplált felvirágzása szerinte a második köztársaság hanyatlásával függ össze.

Tovább
Élet és Irodalom 2024