Grecsó Krisztián

(Közérdekű közlemény a behajtás és végrehajtás különbségéről, Tv2)   

Nem is tudom, miért nincs több ilyen felvilágosító film. Temérdek társadalmi probléma igényelné, hogy egyszerűen okosan, stílszerűen, jól elhelyezve magyarázzák el. Jézus egy jászolban született, tudjuk jól, s noha ő volt a Krisztus, nem volt paplanja se, a nóta is mondja, sírt az ártatlan. Az adventre, a kölcsönhirdetés utánra időzített végrehajtásról szóló állami közlemény nemcsak keresztényi gondolat, de egyenesen biblikus jelentőségű, allegorikus cselekedet. 

 

Tovább

(Esti Frizbi Hajdú Péterrel, ATV, december 4.)

És akkor megnézem Hajdú Péter nem régen indult/elköltözött beszélgetős műsorát. És azon gondolkodom, ki van rossz helyen. És hamar rájövök, hogy én, vagyis a világ, amelyben élek. Hajdú és embere önazonos, ők nem tehetnek róla, hogy nekem rossz nézni őket. Mert nem miattuk kellemetlen, vagy, mert nem azt kapom, amit ígérnek. Van itt minden: nagy magyar celebgaleri, fontoskodás, intim megjegyzések, meghatódások, öntetszelgés. De mindezzel semmi baj, ez a show része, aki nem akar villogó fényeket, ne menjen diszkóba.

Tovább

(Szépségkirálynő, TV2, november 20.)

Ez sokkal egyenesebb módszer, mint a korábbiak. Legyenek a jelek tiszták, fehér férfiinget és fehérneműt kell adni rájuk, közelit villantani a francia bugyiról és a tangáról, ez fontos, a pomádés vezérigazgatók és a bikanyakú cégvezetők nem szeretik pazarolni az időt, viszont fontos nekik, hogy sorszám milyen áru, mennyit ér, mire való.

 

 

Tovább

(Kiástuk az Index sírját, Dezső András és Szabó Péter filmje, Index.hu, 2013)  

A videó a közelmúlt érzékelhetően más szemléletétől könyörtelen. A szereplők azt hiszik, hogy abszurd végleteket mutatnak meg, hogy ez nyilvánvaló képtelenség. Hogy a filmen a „saját sírgödör megásása” lelepleződik, a gyalázatosan sötét ötlet olyan történelmi kontextusba kerül, ami elveszi a kedvét még a legelvetemültebb újgazdag pártkatonának is. A mai nézőben viszont a három év ívvé feszül, távlat lesz belőle.

 

Tovább

(Az M1 tudósítása Orbán Viktor ’56-os ünnepi beszédéről, október 23.)

Tovább

(M4, Magyarország–Svájc, október7.)

Tovább

(„Kiadta a rendőrség a körúti robbantásról készült videofelvételt”, index.hu, szeptember 26.)

Tovább

(Elhunyt Csoóri Sándor, atv.hu)

Tovább

 (Játék a kastélyban, M3; Star Academy, TV2)

Tovább

(„Ilyen volt a Sziget 1997-ben”, Film­plus produkció, indavideó, „Idegesítő volt látni, hogy nem akarja elkezdeni”, index.hu)    

Tovább

(Várszegi Asztrik főapát homíliája Esterházy Péter temetésén, bences.hu, rtl.hu)

Tovább

(Brutális képsorok egy őrverő ligetvédőről, index.hu)

Tovább

(Terence Hill beszéde Bud Spencer temetésén, Youtube, fordította: Füléné Gábor Ildikó)       

Tovább

(M4, Eb-közvetítések)

Tovább

(„Hidegrázás van” – elindult Franciaországba a futballválogatott, hvg.hu, június 7.)

Tovább

Tovább

(RTL Klub, Híradó, május 24.)       

Tovább

(RTL Klub, Fókusz Plusz, május 7.)

Tovább

(A nagy duett, Tv2)   

Tovább

(Diners, Drive-ins and Dives, Food Network Tv)

Tovább
Élet és Irodalom 2021