Széky János

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Ahhoz, hogy Ukrajna talpon maradjon, az erkölcsi és jogi megtisztulásnak kell végbemennie, de ahhoz, hogy talpon maradjon, nem szabad túl gyorsan és túl kiterjedten végbemennie – vagyis az erkölcsi elvek kompromittálódnak egy olyan országban, ahol a szovjet reflexektől elszakadva igazából most zajlik a nemzeti ébredés.

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

A Medián jelentése szerint 2015 végére a Fidesz megerősödve került ki a belpolitikai hadműveletekből. Ismét számíthat a biztos szavazók abszolút többségére. A többiek messze lemaradva. 2015 legfőbb, minden mást háttérbe szorító politikai témája Magyarországon a „migránsválság” (menekültkérdés) volt. Ez azért érdekes, mert az eseménysorozat gazdasági kihatása minimális, a demográfiai még annál is csekélyebb. Terrorcselekmény nem történt, mint 2009-ben sorozatosan, amikor nem bevándorlók voltak a tettesek. Vagyis a „migránsválságnak” nem kellett volna mindent elsöprő belpolitikai témává lennie.

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

„A multikulturalizmust bevezető és (ezzel is) a kétnyelvű Kanada egységét megmentő Pierre Trudeau jóképű fiának lenni olyan előny, amit csak el lehet pocsékolni. Amíg nem került helyzetbe, addig nem volt mit, mert a politikát figyelők zöme könnyűsúlyúnak tartotta.”

Tovább

Tovább

Tovább
Élet és Irodalom 2024