Széky János

Tovább

Tovább

Tovább

Ahhoz, hogy Ukrajna talpon maradjon, az erkölcsi és jogi megtisztulásnak kell végbemennie, de ahhoz, hogy talpon maradjon, nem szabad túl gyorsan és túl kiterjedten végbemennie – vagyis az erkölcsi elvek kompromittálódnak egy olyan országban, ahol a szovjet reflexektől elszakadva igazából most zajlik a nemzeti ébredés.

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

A Medián jelentése szerint 2015 végére a Fidesz megerősödve került ki a belpolitikai hadműveletekből. Ismét számíthat a biztos szavazók abszolút többségére. A többiek messze lemaradva. 2015 legfőbb, minden mást háttérbe szorító politikai témája Magyarországon a „migránsválság” (menekültkérdés) volt. Ez azért érdekes, mert az eseménysorozat gazdasági kihatása minimális, a demográfiai még annál is csekélyebb. Terrorcselekmény nem történt, mint 2009-ben sorozatosan, amikor nem bevándorlók voltak a tettesek. Vagyis a „migránsválságnak” nem kellett volna mindent elsöprő belpolitikai témává lennie.

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

„A multikulturalizmust bevezető és (ezzel is) a kétnyelvű Kanada egységét megmentő Pierre Trudeau jóképű fiának lenni olyan előny, amit csak el lehet pocsékolni. Amíg nem került helyzetbe, addig nem volt mit, mert a politikát figyelők zöme könnyűsúlyúnak tartotta.”

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább
Élet és Irodalom 2022