Széky János

Tovább

Akik nem ismerik kellően Matolcsy György életművét, azoknak elárulom, hogy van egy Éllovasból sereghajtó című könyve. Az Éghajlat Kiadó adta ki 2008-ban, amikor Matolcsy még a Növekedéskutató Intézet igazgatója volt (talán jobban járunk, ha a Recessziókutató Intézetben dolgozik). Hasonló címmel adott közre a Fidesz is egy dokumentumot, ezt Navracsics Tibor maga mutatta be 2008 áprilisában, az elsöprő népszavazási győzelem lázában. 

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Néha kifizetődik puritánnak és becsületesnek lenni. Az 56-os Intézetet például fennállásának évtizedei alatt nem dobta meg egyetlen baráti kormány sem - ha volt ilyen - becses, rezsifaló székházzal. Az intézet egy Dohány utcai ronda bérház emeletén működött, így hát nem halmozódtak fel adósságai, s nem volt miért kizsuppolni. És - várhatóan - működik tovább, ha csökkentett üzemmóddal is, az Országos Széchényi (bírósági helyesírással „Széchenyi") Könyvtár részeként.
A kormány nem az intézet, hanem az őt fenntartó közalapítvány megszüntetéséről határozott tavaly márciusban (többek közt a Magyar Könyv Alapítvánnyal és a Betegjogi, Ellátottjogi és Gyermekjogi Közalapítvánnyal együtt).
Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább
Élet és Irodalom 2021