Szűcs László

Tovább

A vásárhelyi meglepetés azt is üzeni, Orbán miniszterelnök évértékelőjében következmények nélkül gúnyolódhat ugyan az ellenzéki politikusokon, ám a szavazóikon aligha.

Tovább

Tovább

Hajlamos vagyok azt gondolni, hogy más ország lett Románia az elmúlt egy hét alatt, ami ugye képtelenség. Talán érzéki csalódásom van, vagy már jó ideje más az ország, csak nem vettük, nem vettem észre. Vasárnap – a Btk.-forradalom ötödik napján – már több mint félmillió ember töltötte meg Bukarest és még vagy két tucat város főterét. Ennyien, ennyi napon át még a ’89-es rendszerbukás idején sem voltak, s a kettőt ugyan nem érdemes összehasonlítani, azért furcsa, hogy Ceaușescut hamarabb meg lehetett buktatni, mint egy vacak kormányrendeletet.

Tovább

Tovább

A Románia előtt álló két út egyike jó szokás szerint járhatatlan, a másikon sietni kellene egy szakértői kormány mielőbbi megalakításával. Ennek vezetőjét keresve már el is kezdődött a miniszterelnöki casting. Azt Bukarestben is jól tudják, hogy egy szakértői kormány nem a semmiből jön (esetleg megy majd hamarosan a nagy büdös nihilbe).

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább
Élet és Irodalom 2024