Sinkó István

(A kort idéző dokumentumok az Artpool archivum kiadványában találhatóak. Kemény György kiállítása a Vintage Galériában február 19-ig látogatható.)

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

(Czene Márta képei az Inda Galériában december 31-ig láthatóak.)

Tovább

(Wolf Eszter kiállítása a Tér Galériában december 22-ig látogatható.)

Tovább

Tovább

Tovább

 (Gaál József Trianon heraldikák című kiállítása a Godot Galériában november 14-ig látható.)

 

Tovább

(Fóris Katalin, T. Doromby Mária és Vigh Krisztina textilművészek kiállítása a K. A. S.  Galériában október 15-ig látható.)

 

Tovább

(A tenger éneke. A kiállítás a 2B Galériában október 22-ig látogatható.)

Tovább

Tovább

 (Lajta Gábor képei a balatongyöröki Bertha Bulcsu Művelődési Ház kiállítótermében láthatóak augusztus 19-ig)

Tovább

Tovább

(Szabados Árpád emlékkiállítása a veszprémi Csikász Galériában szeptember 5-ig látható.)

Szabados Árpád képeinek sorát járva a néző mégis felismer valamit ebből a fényből, tárgyból és szellemből összegyűrt valóságnak a mibenlétéből. Talán megérezve, hogy alkotói ideje rövidre fogott, Szabados olyan esszenciális képsorozatot hozott létre, amely föld, ég, levegő, fény (és érzés) együtteséből összerakva mindannyiunk csendes és elmélkedő, meditatív figyelmére tart igényt.

Tovább

Tovább

(Dallos Ádám képei az Artkartelben augusztus 22-ig előzetes bejelentkezés után látogathatóak.)

Mégis az első, eruptív hatás után továbbszemlélve a műveket megállapítható, hogy viszonylag kevés tényleges mozgás, cselekvés van e mozgalmas vásznakon, inkább az egyes motívumok belső részletei, felületei adják a folyamatos vibrálás élményét. Dallos nem enged nyugalmat a néző szemének, a kép minden szegmensében történik valamilyen változás.

Tovább

Tovább

(A Várfok Galéria kiállítása 2020)

Különös és jó érzés úgy belépni egy kereskedelmi galéria ajtaján, hogy már a kiállítás címe elvonatkoztat. Mitől is?  Attól a megszokott állapottól, hogy az adott kiállítás feltehetőleg a galéria egy művészének vagy művészeinek bemutató – évi rendes, kötelező – tárlata, melynek során a látogató megnézheti a friss alkotásokat meg az árakat, és dönthet, vásárol, vagy sem. Itt és most a Várfok Galériába lépve szembetűnővé válik a különbség, ez nem egy bemutató tárlat, nem képvásár, hanem valami más.  A tárlat címe Rendkívüli művek, rendkívüli időkben, illetve Tájvédelmi körzet. Tematikus kiállítás a galéria művészeinek munkáiból, „hozott anyagból” álló érdekes és különös anyag tárul a néző elé.

Tovább
Élet és Irodalom 2023