Gaál József

(Dr. Nagy Miklós kiállítása a pécsi Nádor Galériában. Megtekinthető október 5-ig.)

Tovább

(Tóth Angelika kiállítása a Tragor Ignác Múzeum Görög Templom Kiállítótermében, Vác, Március 15. tér 19. Megtekinthető 2012. május 6-ig.)

Tovább

Sümegi György: A Kecskeméti Művésztelep (1909–1944). Corvina Kiadó, Budapest, 2011. 170 oldal,4990 Ft

Tovább

(Tolnay Imre kiállítása a budapesti Újlipótvárosi Klub-Galériában, Tátra utca 20/b. Megtekinthető: 2012. január 19-ig.)
Tovább

(Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay-terem. A kiállítás megtekinthető 2011. november 5-ig, hétfő-péntek 10.00-18.00, szombat 10.00-13.00)
Tovább

(Szüts Miklós retrospektív kiállítása a Győri Városi Múzeumban. Megtekinthető december 5-ig.)

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Hű de kortárs! - mondták a deszkás srácok a pláza egyik kirakatában éktelenkedő, foszforeszkáló koponyára. Barátom már említette, újabban a fiataloknál már nem király, sirály, császár vagy csákány, hanem kortárs az, ami baró. A koponyáról nekem Damien Hirst 8500 gyémánttal kirakott koponyája jutott eszembe - a világ legdrágább műtárgya, és még sok minden, amitől elszomorodtam. Leginkább az, hogy milyen nehéz önmaga valójában, érdek nélkül tekinteni a világra.
Tovább

Az elmaradottság, az elkésettség bénító érzete még fokozza azt a periferikus állapotot, amely újra és újra feltör a kultúránkban. A kishitűség csapdája ez, mikor sandán, csak kifelé figyelve, a másik eredményeit elemezgetve erőtlenül azonosulunk, majd megpróbáljuk utánozni. Képzőművészetünknek nincs mitikus múltja, a különböző történelmi korszakokból nem emlegethetünk héroszokat, nincs legendás aranykor, amiből ábrándozva táplálkozhatunk.
Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tárlat

Tovább

Tárlat

Tovább
Élet és Irodalom 2020