Bod Péter

Tovább

A szakképzés hazai rendszere, működése, zavarai és megújulása címmel védte meg nemrégiben doktori (PhD) értekezését Velkey Gábor, az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontjának tudományos munkatársa, a Szent István Egyetem adjunktusa, korábban Békéscsaba oktatásért és kultúráért felelős alpolgármestere. A foglalkoztatás- és oktatáspolitikát legfontosabb kutatási területének tekintő szociológus alább az átalakuló hazai szakképzés legidőszerűbb kérdéseiről, ellentmondásairól és problémáiról fejti ki véleményét.

Tovább

Kácsor Zsolt: Rettenetes Vlagyimir. A Pál utcai vörösingesek regénye. Kalligram Kiadó, Pozsony, 2012. 190 oldal,2600 Ft

Tovább

Márai Sándor: A teljes napló 1959–1960., Helikon Kiadó, Budapest 2012. 422 oldal, 4990 Ft

Tovább

Mark Hollingsworth–Stewart Lansley: Londongrád (Az oligarchák nyugati kultúrája: pénz, politika, fegyver). Fordította Réti András. Partvonal Kiadó, Budapest, 2011. 437 oldal,3490 Ft

Tovább

Laki László: Rendszerváltás, avagy a „nagy átalakulás”

Ripp Zoltán: Eltékozolt esélyek?

Paul Lendvai: Az eltékozolt ország

Dalos György: Gorbacsov – ember és hatalom

Tovább

Tovább

Balázs Péter: Magyarország és Európa. Napvilág Kiadó, Budapest, 2011. 254 oldal, 2600 Ft
Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Egyértelmű demokráciadeficitként értékelte a sajtó azt a tényt, hogy a Fidesz saját parlamenti képviselőjét, Domokos Lászlót jelölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöki posztjára. Ha Domokos nem is abból a szakkollégista körből került ki, mint a jelenlegi legnagyobb kormánypárt kemény magja, azért semmi esetre sem a neofiták közé tartozik. Már 1990-től fideszes színekben politizált, és emelkedett egyre magasabbra a ranglétrán, ám jó okunk lehet kételkedni, hogy ő maga ambicionálja-e, hogy az ÁSZ vezetőjévé nevezzék ki. Valójában ki az az ember, aki június 28-a után a központi költségvetés első számú ellenőre lesz, és aki felügyeli egyebek mellett az ország valamennyi önkormányzatának gazdálkodását? Ennek igyekeztünk utánanézni.

Tovább

Tovább

Tovább

Kácsor Zsolt: István király blog­ja  avagy hogyan alapítottam meg Magyarországot valójában? Óma­gyar szatíra

Tovább
Élet és Irodalom 2024