Széky János

„A multikulturalizmust bevezető és (ezzel is) a kétnyelvű Kanada egységét megmentő Pierre Trudeau jóképű fiának lenni olyan előny, amit csak el lehet pocsékolni. Amíg nem került helyzetbe, addig nem volt mit, mert a politikát figyelők zöme könnyűsúlyúnak tartotta.”

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Az átlagos hírfogyasztót könnyű manipulálni a menekültválság ügyében. A manipuláció nagyon gyakran összeesküvés-elméletek útján történik. Az egyik leghatásosabb ilyen elmélet az, hogy az ideérkező muszlimok döntő többségben az Iszlám Állam elől menekülnek. És mivel a menekültáradat rossz Európának, az Iszlám Állam bűneiért egy olyan cselekvő alany a felelős, amelyik tudatosan rosszat akar Európának. A leginkább elterjedt (leghatásosabban terjesztett) változat szerint ez a titkos gonosz az Egyesült Államok. A valóság teljesen más, de éppen a mítosz torzításaiból következtetni lehet a forrására és céljára.

Tovább

Tovább

Kenedi János: Hálózati munkára nem alkalmas. K. belügyi iratfelmérő újabb jelentései. Magvető Könyvkiadó, Budapest, 2015. 208 oldal, 3290 Ft

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább
Élet és Irodalom 2021