Várhegyi Éva

Tovább

Tovább

Losoncz Miklós: Az államadósság-válság és kezelése az EU-ban. Tri-Mester Kiadó, Tatabánya, 2014. 414 oldal, ármegjelölés nélkül

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Farkas Zoltán: Hét szűk esztendő. A válságtól az önkénygazdaságig. Napvilág Kiadó, Budapest, 2014. 342 oldal, 2900 Ft

Tovább

Tovább

Paks bővítése és a gázművek állami visszavásárlása mellett immár a takarékszövetkezeti szektor irányítása is nemzetstratégiai jelentőségűnek minősül. A tavaly államosított Takarékbankot újból kiárusító kormány a közérdekre hivatkozva vonta ki a versenytörvény hatálya alól a szokatlan jogszabályok garmadával aládúcolt privatizációs akciót. Ezzel az utolsó akadályt is elhárította az elől, hogy a takarékokat irányító bank még a választások előtt egy előre kiszemelt magántulajdonosi kör kezébe kerüljön. 

Tovább

Január utolsó napjaiban 310 forint fölé szökött az euró, és egyelőre ott ragadt. A feltörekvő gazdaságok valutáit megrendítő tőkekivonás jórészt az amerikai pénzözön apadásának és néhány ország gazdasági-politikai bajainak tudható be, ám a térségünk valutáit felülmúló forintgyengülésben az MNB túlfűtött, a kedvező makrogazdasági mutatók mögött meghúzódó anomáliákat figyelmen kívül hagyó kamatcsökkentő politikája is szerepet játszik. 

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Mong Attila: Kádár hitele. A magyar államadósság története, 1956–1990. Libri Kiadó, Budapest, 2012. 339 oldal,4490 Ft

Tovább
Élet és Irodalom 2021