Gadó Gábor

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Az Alkotmánybíróság (Ab) április 19-én hozott ítélete kimondta: nem Alaptörvény-ellenes a választási eljárási törvénynek az a rendelkezése, amely miközben a magyarországi állandó lakcímmel rendelkező – ám a szavazás napján külföldön tartózkodó – választópolgárnak nem biztosítja voksa levélben való leadását, az állandó lakcímmel nem rendelkező külhoni magyaroknak megadja ezt a jogot.

Tovább

Tovább

Tovább

Balog Zoltán viselkedése is okkal váltott ki csodálkozást: a frankfurti Hayek Klubban az Európát úgymond elözönlő migránsokról szólva – talán maga sem tudta miként – egyszer csak áldozatokról, szenvedő emberekről kezdett beszélni, ahelyett, hogy a kulturális homogenitásra vonatkozó orbáni nézeteket hirdette volna liberális hallgatóságának. 

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Az RTL Klub jogászai könnyen kideríthették, hogy a sajtófőnök levele – tartalmát, funkcióját tekintve – fölért egy szabadságjogot sújtó hatósági határozattal. Az SI./204-1/2015. számú irat ugyanis olyan közjogi döntést helyettesített, amely egy, az érintett (eljárás alá vont) társaság számára nélkülözhetetlen jogosultságot függesztett fel.

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább
Élet és Irodalom 2024