A gasztroaffektálás természetrajza
Sok ostobaságot összeírnak a magyar gasztronómiáról lépten-nyomon, igaza van Fehér Bélának, aki nemrégiben hangot adott véleményének: „Hazai gasztrotörténeti összefoglaló mű nincs, a levéltári források feltáratlanok, ugyanakkor - miután divatba jött a gasztronómia - sorra jelennek meg az épületes szamárságok újságokban, könyvekben, hangzanak el tévés főzőműsorokban. Szomorú ez, mert azt sem tudjuk, amit illene tudnunk."
Halálcsillag
Két pesti nyomozó
KRIMINOVELLÁK
Olasz tészta és francia rongyos kifli, krimiszerzőink imádják a gasztronómiát is meg a szép nőket, ha magánnyomozók, ha balerinák egyaránt. Kerékgyártó István nyomozója a Szervita térről indul, és Párizsba utazhatunk vele, Cserna-Szabó András a Rózsa utcától a Király utcáig vezet minket, és közben megidézi nekünk Petri Györgyöt. A két kriminovella az ÉS felkérésére született.
Angyalbakancs
Lehet idegen vagy ismerős, ilyenek Budapest arcai: elütő világok, szűk hazák, kerületek. Az ÉS felkérésére három prózaíró, Cserna-Szabó András, Kőrösi Zoltán és Háy János fogalmazta meg, mit jelent számára a város. Vagy annak egy szeglete. Talán még azt sem. De az biztos: írtak egy történetet, melyben a helyszín jóval több mint kulissza.